4 september 2021
- Logboek
Tres Hombres

Het benedendeksels orkest (by Merlijne Marell)

Ergens tussen 14:00 en 19:15 word ik wakker in het foxhole door een combinatie van heftige golfbewegingen en de daarbij behorende geluiden.

Naast me, aan de andere kant van de boothuid, snelt het water in een kolkende, bruisende stroom. Iets hoger klinkt de golfslag, de typische af- en aanzwellende ruis van de zee. Af en toe krijgt de boot een opdonder, een dreun van een golf beukt een eigenwijze richting.
Binnenin het schip kraakt ‘t hout van de bedden, kletsen voorwerpen tegen de mast, schommelen kleren en klimtuigen aan de waslijnen.
Er dringen kookgeluiden vanuit de galley via de drystore naar beneden. Ook de drystore zelf laat haar orkest van schuddende potten en een rammelende ankerketting klinken.
Iemand daalt naar beneden om uit de voorraad te putten en ik hoor het schrapzetten, het opendraaien van een vat, het wiebelen van een kom.
Op het dek roept iemand iets over de innerjib, opgevolgd door een meerstemmig ‘twooo… six, twooo… six.’

Een slapeloze poos later: ‘Goodmorning foxhole, it is a quarter past seven and time for dinner and your watch.’

 

Do you enjoy reading our crew’s adventures? Imagine being there when you enjoy our products at home!

Vergelijkbare blogs

26 januari 2023
Logboek
Tres Hombres

Witte paarden (Sylvester Langvad)

En de witte paarden schitteren als fonkelende diamanten op donkerblauw fluweel. Dat was het uitzicht toen ik op de voormast...
22 januari 2023
Logboek
Tres Hombres

Overtocht Atlantische Oceaan: (Tim Pion – eerste stuurman)

Ongeveer één tijdzone per week passeren, op een klein drijvend eiland, alleen aangedreven door de wind. Het is verbazingwekkend als...
18 januari 2023
Logboek
Tres Hombres

All is all over the place (by captain Anne-Flore Gannat)

Mid-January, is a winter where it is so warm around noon that we have to take care of and hide...
9 januari 2023
Logboek
Tres Hombres

HAPPY NEW YEAR (by Rymke Boonstra & captain Anne-Flore Gannat)

4 Beauforts. Moderate breeze, small waves, breaking crests, white horses. Dear loved ones, fellow humans, relations, HAPPY NEW YEAR to...

Aanmelden nieuwsbrief

Als je je aanmeld voor de nieuwsbrief, informeren we je als eerste wanneer we nieuwe zeilroutes publiceren. De Fairtransport “Sailmail” staat bomvol spannende zeilavonturen, exotische producten en het laatste nieuws over de schepen en haar events. Deze mag je niet missen!