Zeil mee!

Op Onze zeilende vrachtschepen

Het is een bijzondere ervaring om met een traditioneel vrachtzeilschip te varen en een unieke manier om de wereld te ontdekken, waar je de kunst van het dwarsgetuigd zeilen en de vaardigheden van het oude zeevarende ambacht leert. Schrijf je vandaag in! Het avontuur van je leven wacht op je!

Word trainee aan boord van onze schepen!

Maak deel uit van de crew, hijs samen met ons de zeilen en zet koers naar emissievrije avonturen!

Aan boord van onze zeilschepen vinden zowel nieuwkomers als ook ervaren zeilers de ideale omgeving om nieuwe dingen te leren over de zeilwereld. Jezelf beter leren kennen, speciale vaardigheden en capaciteiten ontwikkelen, je eigen horizon verbreden, ontberingen het hoofd te bieden , uitdagingen aangaan om jezelf te overtreffen en samen te groeien in teamwork maakt allemaal deel uit van een geweldige zeilervaring.

 

Een meerdaagse of meer-weekse reis in Europese wateren aan boord van onze vrachtzeilschepen is overigens net zo verrijkend als deel uitmaken van de complete rondvaart over de Atlantische Oceaan met een duur van minimaal 6 maanden!

Meld je aan en nodig avontuur in je leven uit!

Als ontvanger van onze nieuwsbrief brengen we jou als eerste op de hoogte van onze nieuwe
vaarprogramma’s en ontwikkelingen. Onze Fairtransport “Sailmail” zit boordevol verhalen, anekdotes, inzichten en nieuws uit zee-avonturen, het leven op zee, vracht en producten uit verre landen die we bereiken, aangedreven door de wind.

26 januari 2023
Logboek
Tres Hombres

Witte paarden (Sylvester Langvad)

En de witte paarden schitteren als fonkelende diamanten op donkerblauw fluweel. Dat was het uitzicht toen ik op de voormast...
22 januari 2023
Logboek
Tres Hombres

Overtocht Atlantische Oceaan: (Tim Pion – eerste stuurman)

Ongeveer één tijdzone per week passeren, op een klein drijvend eiland, alleen aangedreven door de wind. Het is verbazingwekkend als...
18 januari 2023
Logboek
Tres Hombres

All is all over the place (by captain Anne-Flore Gannat)

Mid-January, is a winter where it is so warm around noon that we have to take care of and hide...
9 januari 2023
Logboek
Tres Hombres

HAPPY NEW YEAR (by Rymke Boonstra & captain Anne-Flore Gannat)

4 Beauforts. Moderate breeze, small waves, breaking crests, white horses. Dear loved ones, fellow humans, relations, HAPPY NEW YEAR to...

Op zee leer je om
samen te werken

het vergroot je zelfredzaamheid en je ontwikkelt een diep respect voor de elementen van de natuur.

Als trainee aan boord bij ons maak je deel uit van onze crew!

Ervaren zeilers leren je belangrijke basiskennis, zoals veiligheidsprincipes, het roer overnemen en besturen, op de uitkijk staan, de zeilen bedienen of onderhoudswerkzaamheden aan het schip uitvoeren.

Als trainee en dus bemanningslid neem je deel aan zowel de dag- als nachtwacht, ben je betrokken bij het manoeuvreren van het schip en help je bij het laden en lossen. Er staat je een heel bijzondere ervaring te wachten! Je persoonlijke zeilavontuur daagt je uit en beloont je met onvergetelijke, unieke momenten.

Zeilschema’s 2022/2023/2024

Word een vaardige zeeman/vrouw bij ons! Leer het fijne vakmanschap van de zeevaarttraditie, de basis van navigatie en manoeuvreren onder zeil. Leer meer over de traditie van vrachtzeilen en de Sail Cargo-beweging ter plaatse. Dompel je onder in het leven aan boord en op zee, groei buiten jezelf en samen met gelijkgestemden en pure, onvervalste natuur. Doe ervaring en vaardigheden op zodat je je kunt bekwamen in het bewerken van hout, tuigage en dwarsgetuigd en zeilen kunt leren kennen en, met toenemende ervaring, een schipper/vrouw/matroos/vrachtzeiler kunt worden.

Meld je aan en nodig het avontuur in je leven uit!

We garanderen je een reis je die nooit gaat vergeten.