Zeil mee!

Op Onze zeilende vrachtschepen

Het is een bijzondere ervaring om met een traditioneel vrachtzeilschip te varen en een unieke manier om de wereld te ontdekken, waar je de kunst van het dwarsgetuigd zeilen en de vaardigheden van het oude zeevarende ambacht leert. Schrijf je vandaag in als trainee! Het avontuur van je leven wacht op je! 

Word trainee aan boord van onze schepen!

Maak als trainee deel uit van de crew, hijs samen met ons de zeilen en zet koers naar emissievrije avonturen!

Aan boord van onze zeilschepen vinden zowel nieuwkomers als ook ervaren zeilers de ideale omgeving om nieuwe dingen te leren over de zeilwereld. Jezelf beter leren kennen, speciale vaardigheden en capaciteiten ontwikkelen, je eigen horizon verbreden, ontberingen het hoofd te bieden , uitdagingen aangaan om jezelf te overtreffen en samen te groeien in teamwork maakt allemaal deel uit van een geweldige zeilervaring.

 

Een meerdaagse of meer-weekse reis in Europese wateren aan boord van onze vrachtzeilschepen is overigens net zo verrijkend als deel uitmaken van de complete rondvaart over de Atlantische Oceaan met een duur van minimaal 6 maanden!

Meld je aan en nodig avontuur in je leven uit!

Als ontvanger van onze nieuwsbrief brengen we jou als eerste op de hoogte van onze nieuwe
vaarprogramma’s en ontwikkelingen. Onze Fairtransport “Sailmail” zit boordevol verhalen, anekdotes, inzichten en nieuws uit zee-avonturen, het leven op zee, vracht en producten uit verre landen die we bereiken, aangedreven door de wind.

Sailing with a full belly
26 april 2024
Logboek
Tres Hombres

Sailing with a Full Belly (Captain Anne-Flore)

Giant cabbage leaves and Azorean banana skins were overtaking the ship while the sunset falls later and later. After some...
Closing the door to the Caribbean
22 maart 2024
Logboek
Tres Hombres

Closing the door on the Caribbean (Captain Anne-Flore)

As expected, we have been hit by a  front. We are closing the door on the Caribbean and opening the...
Against the wind
12 maart 2024
Logboek
Tres Hombres

Against the wind (Jordan Hanssen)

At worst this ship is a compelling object. With her sails up, galloping over the sea, she is a thing...
On the way to the Dominican Republic
1 maart 2024
Logboek
Tres Hombres

On the way to the Dominican Republic (Captain Anne-Flore)

In the evening a fair wind returned to bring us to the mysterious island of Los Aves. For many years,...

Op zee leer je om
samen te werken

het vergroot je zelfredzaamheid en je ontwikkelt een diep respect voor de elementen van de natuur.

Als trainee aan boord bij ons maak je deel uit van onze crew!

Ervaren zeilers leren je belangrijke basiskennis, zoals veiligheidsprincipes, het roer overnemen en besturen, op de uitkijk staan, de zeilen bedienen of onderhoudswerkzaamheden aan het schip uitvoeren.

Als trainee en dus bemanningslid neem je deel aan zowel de dag- als nachtwacht, ben je betrokken bij het manoeuvreren van het schip en help je bij het laden en lossen. Er staat je een heel bijzondere ervaring te wachten! Je persoonlijke zeilavontuur daagt je uit en beloont je met onvergetelijke, unieke momenten.

Zeilschema’s 2023/2024/2025

Word een vaardige zeeman/vrouw bij ons! Leer het fijne vakmanschap van de zeevaarttraditie, de basis van navigatie en manoeuvreren onder zeil. Leer meer over de traditie van vrachtzeilen en de Sail Cargo-beweging ter plaatse. Dompel je onder in het leven aan boord en op zee, groei buiten jezelf en samen met gelijkgestemden en pure, onvervalste natuur. Doe ervaring en vaardigheden op zodat je je kunt bekwamen in het bewerken van hout, tuigage en dwarsgetuigd en zeilen kunt leren kennen en, met toenemende ervaring, een schipper/vrouw/matroos/vrachtzeiler kunt worden.

Meld je aan en nodig het avontuur in je leven uit!

We garanderen je een reis je die nooit gaat vergeten.