Sinds 2007 staan we voor klimaatvriendelijk transport!

Onze missie

Onze missie, onze taak en ons verklaarde doel is om de Co2-voetafdruk wereldwijd te minimaliseren, het bewustzijn van duurzaam transport te vergroten en te laten zien dat vracht op een milieuvriendelijke en duurzame manier kan worden vervoerd.

Onze diepgewortelde waarden omvatten ook het continu manifesteren van een duurzame levenslijn van producten en het voortdurend verbeteren van onze impact op het milieu.

Sinds 2007 treden we op als een eerlijke transport gemeenschap met regionale organisaties en vervoeren we biologische producten van eerlijke producenten naar milieuvriendelijke en verantwoordelijke consumenten.

Onze langetermijn, aanhoudend nagestreefde en geïmplementeerde missie is om het vrachtvervoer nieuw leven in te blazen, een verschil te maken voor onze planeet door elke vracht die wordt vervoerd, een wereldwijde beweging op te bouwen, te inspireren en samen te werken, waardoor het netwerk van gelijkgestemde revolutionairen voor schone scheepvaart groeit en groeit.

A beautiful planet

Onze visie

Wat ons drijft is de visie van een evenwichtige, gezonde planeet waarop wij mensen sociaal, ecologisch en economisch verantwoord, duurzaam en rechtvaardig samenleven en een levensstijl leiden die past bij deze waarden.

Onze beweging verbindt exotische goederen met regionale kusten, luxe-producten met eerlijke handel, eerlijke producenten met ethisch bewuste consumenten en dat alles zonder het milieu te vernietigen of te vervuilen.

Wind en water zijn de natuurlijke elementen die onze beweging wereldwijd maken en ons samenbrengen in een sterke gemeenschap over de hele wereld die gepassioneerd is over duurzaamheid en het bestrijden van klimaatverandering.

Een positieve beweging

Bij elke stap die we zetten in onze ontwikkeling, verankeren we onze waarden, reflecteren en optimaliseren we. We vervoeren duurzame lading over hele oceanen op even zo duurzame manieren.
We handelen eerlijk en verkopen alleen biologisch geteelde, gezeilde producten. Wij leiden jonge zeevarenden op in milieuvriendelijk vrachtzeilen. Wij onderhouden en verzorgen onze historische, traditionele zeilvloot. We zijn een gemeenschap die diep verbonden is in onze waarden en gepassioneerd is in het creëren en versterken van bewustzijn van alternatieve transportmethoden en schone scheepvaart. Met opgestroopte mouwen en met heel ons hart zetten we ons in voor positieve verandering in het wereldwijde goederenvervoer.

Bij Fairtransport zijn we liefhebbers van eerlijk transport.

De geschiedenis van Fairtransport

De drie vrienden Jorne Langelaan, Arjen van der Veen en Andreas Lackner zeilden in 2000 samen op de Nederlandse 3-mast bark Europa en ervoeren de kracht en schoonheid van de imposante hoge zeilschepen, slechts aangedreven door de pure kracht van de wind. Geïnspireerd en vol energie richtten ze ‘s werelds eerste milieuvriendelijke rederij in Nederland op. Destijds nog onder de naam “Stichting Atlantis Zeilende Handelsvaart”. Sindsdien zijn we als  organisatie enorm gegroeid en inmiddels alom bekend onder de naam “Fairtransport”.

Baanbrekend schoon vrachtvervoer

Het werd al snel duidelijk dat onze passie zich ontwikkelde tot motivatie & inspiratie voor alternatieve scheepvaart en duurzaam vrachtzeilen over de hele wereld.

Ons milieubewuste, door wind aangedreven transportbedrijf speelt een sleutelrol bij het uitbreiden en revolutioneren van het wereldwijde vrachtvervoer richting zeilen.

Door zijn historie, implementatie en constante doorontwikkeling is eerlijk transport inmiddels een belangrijk symbool met voorbeeldig karakter om de bestaande mogelijkheden te laten zien. De Tres Hombres is een ambassadeur voor wereldwijd zeilend vrachtvervoer.

De kennis die de afgelopen jaren door verzending en ervaring is opgedaan, heeft geleid tot een onschatbare database met expertise.

Bij Fairtransport zijn we er trots op te mogen optreden als agent voor vrachtbemiddeling, trainee boekingen, regionale service diensten, douane- en immigratieverplichtingen en algemene administratieve processen wereldwijd.

Bij het onderhoud van onze vloot werken wij samen met een internationaal netwerk van zeilers, timmerlieden, riggers en scheepsbouwers die ons professioneel ondersteunen als specialisten in het van oudsher aangeleerde vakmanschap. Op deze manier komen veel enorm waardevolle ervaring en vaardigheden in de traditionele scheepsbouw, in de bouw en exploitatie van de schepen samen.

We zijn trots op onze duurzame partners

We hebben sterke partners aan de vrachtzijde,
die bereid zijn om onze laadruimen te vullen met goederen via hun netwerk,
aangezien de vraag naar schoon transport van duurzame producten
de huidige beschikbare laadcapaciteiten ver overtreft.

Aanmelden nieuwsbrief

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, informeren we je als eerste wanneer we nieuwe zeilroutes publiceren. De Fairtransport “Sailmail” staat bomvol spannende zeilavonturen, exotische producten en het laatste nieuws over de schepen en haar events. Deze mag je niet missen!