Chocolate makers

Voeg je header hier toe

 

Bij Chocolatemakers draait Alles om smaak!

Tien jaar geleden zijn Enver en Rodney begonnen chocola te maken. Sindsdien is er veel gebeurd en de door hen vervaardigde chocola is inmiddels een begrip voor liefhebbers van heerlijke en duurzame producten. Sinds 2019 produceren zij solar-powered en emissie-vrij in hun fabriek in de Amsterdamse cacaohaven. De fabriek is een levendige plek. Het ruikt er niet alleen altijd naar chocola, er gebeurt daar veel meer. Eén keer per jaar komt het zeilend vrachtschip Tres Hombres de door hen bestelde cacao brengen, twee keer per jaar komen honderden fietsers vanuit Duitsland chocola ophalen en  voortdurend  worden workshops en pairings georganiseerd. We vertellen je graag meer over onze idealen en duurzame werkwijze.

De Idealen van Chocolatemakers

Zij willen de heerlijkste chocola maken – bij hen draait echt alles om smaak! En zij geloven dat genot nooit ten koste van mens of natuur mag gaan. Het zijn ondernemers, die heel bewust ondernemen.
En wat blijkt? Hun sterke idealen dragen juist bij aan een betere smaak.
Pure biologische ingrediënten, goed betaalde boeren die de tijd kunnen nemen voor het oogsten, drogen en fermenteren, je proeft het allemaal!

Biologisch & Fairtrade

We maken biologische en Fairtrade kwaliteitschocola
Onze Chocolatemaker Rodney zegt het zo: “Als je goede cacao hebt, dan moet je echt een hele slechte chocolademaker zijn om er nog slechte chocolade van te maken. Ongeveer 70% van de smaak van de chocoladekomt door de boon.” Wij vinden het daarom niet meer dan logisch om een eerlijke en goede prijs te betalen voor onze cacao. Want we verwachten ook veel van onze boeren. Zo willen we dat ze biologisch werken, dat de werkomgeving veilig is en dat de plantage voldoet aan alle sociale eisen.

Om dat mogelijk te maken, hebben we aan de boeren gevraagd wat zij een eerlijke prijs vinden. Op basis daarvan krijgen ze twee keer de prijs van de Fairtrade standaard. Ze hebben dan genoeg geld om van te leven. Hun gezin te onderhouden. En hun kinderen naar school te laten gaan.

Sinds maart 2020 is onze chocola Fairtrade gecertificeerd: we betalen twee keer de Fairtrade standaard

We produceren écht duurzaam: op zonne-energie

Het transparante dak van onze fabriek is een heel belangrijk onderdeel van ons productieproces: het levert de (zonne)energie waarmee we onze repen maken. We meten de milieuvoordelen via een solar app: het afgelopen jaar hebben we 35.000 kg CO2 bespaard, dat is de jaarlijkse uitstoot van 7 huishoudens.

Wat doen we nog meer om de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden?

  • Verpakkingen van volledig composteerbaar materiaal.
  • Er gaat geen afval of energie verloren in de fabriek.
  • Fairtransport: een deel van onze chocolade komt met een zeilschip naar Nederland.

Duurzamer kan niet.

Foodlogica en cargo-transport zoals de Schokofahrt: 200 fietsers komen onze chocolade halen om hem in Duitsland naar supermarkten te brengen.

In feite werken we al zo goed als CO2-neutraal.

Maar het is onze ambitie om ook de CO2 footprint in transport en productie terug te brengen naar 0 kg CO2 per geproduceerde kg chocolade. Om de laatste stap te kunnen zetten, onderzoeken we of we ons overschot aan zonne-energie kunnen omzetten in waterstof. Dan hoeft de cacaobrander niet meer op gas te werken.