Tres Hombres

ons motorloze vlaggenschip

Het voorbeeld van duurzaam transport

Tres Hombres is vernoemd naar drie vrienden die vol energie in 2007 een nieuwe schone scheepvaartbeweging begonnen. Het verbindt de route van de motorloze brigantijn Tres Hombres Zuid-, Midden- & Noord-Amerika en Europa. Ze vervoert duurzame, biologische en ambachtelijk geproduceerde goederen en is een lichtend voorbeeld geworden voor alternatief vervoer en de gehele vrachtvaart beweging. Tegenwoordig is ze een wereldwijde ambassadeur voor vrachtvervoer onder zeil en vervoert ze maximaal 40 ton van onze eerlijk geproduceerde en eerlijk verhandelde producten. 

Goede voorbeelden hiervan zijn Tres Hombres Rum, Cacao, Koffie en Olijfolie!

Tres Hombres geschiedenis:

Het leven van de brigantijn Tres Hombres begon in 1943. Destijds nog zonder masten en in een wrakachtige toestand, werd ze in 2007 ontdekt door drie vrienden in Delft, in Nederland. Met een ongelooflijke hoeveelheid ijver en inzet van vele vrijwilligers werd ze weer tot leven gebracht. Binnen iets meer dan 2 jaar slaagden we erin om het schip volledig te herstellen en om te bouwen tot een zeilschip dat nu elk jaar de Atlantische Oceaan oversteekt, de Noord-Europese zeeën bevaart en deze lange transportafstanden uitsluitend met de kracht van de wind aflegt. 

Om het schip in perfecte staat te houden ondergaat de Tres Hombres jaarlijks een renovatie waarbij veel vrijwilligers helpen en het botenbouw vak leren.

Tres Hombres specificaties

  • Gebouwd: 1943
  • Zeilwerk: Brigantijn
  • Lengte compleet: 32 meters
  • Lengte van het dek: 28 meter
  • Diepgang: 3 meters
  • Vracht capaciteit: 40 ton / 50 m3
  • Maximale aantal zeilen: 19
  • Professionele crew: 7
  • Trainees: 8

Vaarschema's 2023/2024/2025

Against the wind

GENERAL SYNOPSIS: ON BOARD THE TRES HOMBRES THE 29.04.24 AT 08h40 UTC

POS : 49º 17 ‘N, 003 º 42 ‘W COG: 060 º SOG : 9.6 kts

WIND DIR & SPD: SSE 15/20

CLOUDS:5/8

SEA STATE: slight

SEA TEMP: ºC

AIR TEMP: 12 ºC

AIR PRES: 1014 hPa

Great sailing.
Dreaming conditions, fair wind and current in our favor.
Flat sea and good cooperation with other ships.
AF

Voor huidige positie van Tres Hombres scroll naar beneden

Aanmelden nieuwsbrief

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, informeren we je als eerste wanneer we nieuwe zeilroutes publiceren. De Fairtransport “Sailmail” staat bomvol spannende zeilavonturen, exotische producten en het laatste nieuws over de schepen en haar events. Deze mag je niet missen!