10 maart 2023
- Logboek
Tres Hombres

Digitale afkicken op een traditioneel zeilend vrachtschip (Oliver Hunkler)

Aan het begin van de reis was een van de belangrijkste missies voor iedereen het stoppen met het gebruiken van alle soorten van digitale apparaten
waarmee velen van ons tegenwoordig omringd zijn, zoals pc’s, laptops, tablets, mobiele telefoons en televisies en de daarmee gepaard gaande stroom aan informatie.

Werk gerelateerde e-mails, persoonlijke berichten, maar ook nieuws van over de hele wereld, meestal negatief nieuws over oorlogen, politieke en economische spanningen, nieuws over klimaatverandering en haar gevolgen, om er maar een paar te noemen.

De laatste dag aan de wal heb ik op een gegeven moment wat laatste werkmails gestuurd en berichten naar familieleden en vrienden en toen gingen al mijn apparaten in de OFF-modus, terwijl ik ON board van de Tres Hombres ging.

De bemanning van 15 andere, mannelijke en vrouwelijke, matrozen – professionals en stagiaires In de leeftijd van 18 en 68 jaar uit negen verschillende landen binnen Europa
gaf me een warm welkomstgevoel.

De laatste vier weken ben ik bezig geweest met de dagelijkse werkzaamheden op een varend schip en ook met het ankeren en het laden van de lading. Alles draaide om werken
als een team, zoals het commando zegt: Alle hens aan dek!
Het was een geweldig gevoel om weer hard te kunnen werken met mijn handen ondanks gezwollen vingers en blaren.

De beloningen lagen natuurlijk op een veel hogere schaal: het observeren van het zeeleven, zoals springende dolfijnen rond het schip of begeleidende vogels, genietend van de
wisselende windrichting door de zeilen en tegelijkertijd vissen zoekend in het door het schip verplaatste water.
Of het oplichtend plankton in het water tijdens de nacht, de ontelbare sterren en de vurig vallende sterren. Dit alles is moeilijk te omschrijven en in woorden te vatten, het laat eerder tranen van vreugde achter. Een van de mooiste momenten was een 360° horizon van alleen maar de zee, de lucht en de zwarte dame met 15 zielen in het midden – niets anders.

Nee, geen afleidend nieuws en informatie van buitenaf via lektronische apparaten. Gewoon één zijn met de bemanning, het schip en de wind! Missie geslaagd!

Oliver

 

Do you enjoy reading our crew’s adventures? Imagine being there when you enjoy our products at home!

Vergelijkbaar nieuws

The Night's Sky
23 november 2023
Logboek
Tres Hombres

The night’s sky (Bram Hoestra)

Last night, there was an amazing shooting star in the sky. A breathtaking green light drew a glowing stripe against...
Cradle
23 oktober 2023
Logboek
Tres Hombres

Cradle (Bram Hoestra)

I’m terrible at sleeping. Always have been. I know every little corner of the ceiling in the bedroom. It’s not...
Tallow
19 oktober 2023
Logboek
Tres Hombres

Tallow (Bram Hoestra)

I want to tell you straight how great life on board Tres Hombres is. I really do. Because it is....
crew list
5 oktober 2023
Logboek
Tres Hombres

Crew List (Captain Arthur Petrie)

Crew and trainees alike tend to have a variety of motivations that bring them to sailing on Tres Hombres. But...

Aanmelden nieuwsbrief

Als je je aanmeld voor de nieuwsbrief, informeren we je als eerste wanneer we nieuwe zeilroutes publiceren. De Fairtransport “Sailmail” staat bomvol spannende zeilavonturen, exotische producten en het laatste nieuws over de schepen en haar events. Deze mag je niet missen!