5 maart 2021
- Logboek
Tres Hombres

Aan boord van de Tres Hombres (by Cas Welling)

Terwijl het andere deel van mijn watch team een start heeft gemaakt met het vervaardigen van een dittybag (teerzak) – waar zo’n beetje alle touw en naaitechniek in voor komt – schrijf ik een paar woorden voor het thuisfront en andere geïnteresseerden in onze reis.

Na een paar dagen acclimatiseren in de Dominicaanse Republiek ben ik aan boord gegaan. Het ruim was toen nog niet gevuld maar met vereende krachten zijn er tonnen cacaobonen en rumvaten in getakeld. Vooral het laatste heeft baat bij deze zogenaamde dynamic aging, de gefermenteerde bonen moeten vooral droog blijven.

Om met het watch team verder te gaan, deze bestaat uit 5 personen. We draaien een dienst van 3 x 4 uur vanaf 20 uur en 2 x 6 uur  vanaf 8 uur. Zo is er altijd bemanning paraat terwijl het andere team haar rust probeert te vinden. Met een internationaal gezelschap zijn we een week verleden vertrokken vanuit Boca Chica. We hebben wat vertraging gekend maar varen nu volop de Atlantische oceaan op met alle 11 zeilen gehesen. De stormtouwen zijn vanmorgen verwijderd aangezien de zee nu ook kalmer geworden is. Een aan de windse koers stuurt ons in noordelijke richting, als we over een paar dagen in een ander drukgebied komen zullen we oostelijker kunnen varen met meer snelheid.

Gisteren hadden we een onverwachte gast op tafel, een barracuda die zich had laten verleiden een hap te nemen van een geel rubber dat aan de boot hangt.
Deze roofvis van zo’n halve meter lag precies 2 uur later vers op ons bord als extra side dish.

Ook Engels is de taal aan boord wat bij sommige commando’s wel even wennen was: ‘prepare for tack’ of ‘get out the slack’. Alle lijnen zijn een uitdaging, nix geen gekleurde lijnen zoals op een plezierjacht, hier is het allemaal oker kleurig en hangen er tientallen lijnen aan beide zijden van het schip. Hoe dat ‘s-nachts gaat laat ik even voor wat het is.

Het eten is los van de vergezichten over zee en lucht het hoogtepunt van de dag waar ik en anderen elke keer naar uitkijk.
Geen alcohol natuurlijk maar missen doe ik het niet. Afgelopen dagen hadden we volle maan. Als het schip dan overstag gaat en je kijkt omhoog of het zeil goed plooit en je ziet de sterren voor je opdoemen, niet tientallen maar honderden, alsof je een gordijn opzij schuift, dan is dat zo’n mooi – geluksmoment.

Cheers!

Cas W.

 

Do you enjoy reading our crew’s adventures? Imagine being there when you enjoy our products at home!

Vergelijkbare blogs

9 mei 2023
Logboek
Tres Hombres

De cirkel is rond (Rosa Haberland First mate)

9,5 jaar geleden ben ik bij Tres Hombres terechtgekomen als trainee. Emissievrij van Portugal naar Brazilië, van een middel naar...
30 april 2023
Comic
Tres Hombres

Comic Captain Andreas Lackner

Click on the image below to read the first part of our comic series!    
26 april 2023
Comic
Tres Hombres

Comic Bosun Hanjo van Weerden

Click on the link below to read the second part of our comic series! Tales from the Crew HANJO Drukversie_compressed...
11 april 2023
Logboek
Tres Hombres

De Waterdraak (Rymke Boonstra)

Zij… Neemt ons mee Draagt ons Speert ons  Houdt ons vast  Streelt ons Kneed ons Vermorzelt ons Wiegt ons Schudt...

Aanmelden nieuwsbrief

Als je je aanmeld voor de nieuwsbrief, informeren we je als eerste wanneer we nieuwe zeilroutes publiceren. De Fairtransport “Sailmail” staat bomvol spannende zeilavonturen, exotische producten en het laatste nieuws over de schepen en haar events. Deze mag je niet missen!