3 april 2023
- Logboek
Tres Hombres

Zuidelijke wind (Captain Anne-Flore Gannat)

Sinds enkele dagen een aanhoudende zuidelijke wind. Comfortabel en snel. Alles wat we nodig hebben. Een storingenfront in het noorden trekt vandaag over ons hoofd.

Vanmiddag 35 knopen wachten. Terwijl de storm opsteekt, worden de zeilen rustig gehesen tot de verschuiving naar het noordwesten. En dan gaan we verder met een lekker rustig briesje.
De groep is gewend aan de manoeuvres en routine, ook de twee nieuwe trainees voelden zich snel op hun gemak en integreerden zich in alle aspecten van dit leven. Dus zelfs slechte
weersvoorspellingen worden met een gerust hart ontvangen. Dat is alles wat we nodig hebben.

Nog 600 mijl te gaan. Iedereen heeft het over de plaatsen die ze op Faial willen bezoeken. We hebben een kleine gids aan boord die tot de verbeelding spreekt. Ook hebben we het over de aankomst in Amsterdam. Veel vragen van degenen die het lossen nooit hebben gezien. We kijken er naar uit om de zakken en de vaten weer te hanteren. We zijn benieuwd of de onderste vaten en zakken nat zijn geworden, of de rum meer heeft gelekt en hoeveel motten er uit het ruim zullen wegvliegen. We zijn absoluut gemotiveerd om lading te lossen waar we zoveel voor hebben gewerkt en gevaren. Binnen enkele intense maanden groeit een gevoel van toe-eigening. Het zit in de lucht, het is niet duidelijk op zee, want daar is het normaal. Een normaliteit wanneer iedereen dezelfde ruimte, dezelfde tools moet delen. Maar het wordt duidelijk als we aan wal komen.

Het team komt samen en praat over anekdotes, grappige momenten die aan boord zijn gebeurd en steevast komt de bemanning terug van een excursie met een opgelucht gezicht dat ze weer thuiskomen. Wees niet bang, we zijn toegankelijk en delen graag de verhalen. Momenteel onderweg tussen de kwallen van het Portugese oorlogsschip, elke dag stukjes plastic op het oppervlak van de oceaan, de supertankers en honderden mooi opgeruimde opgerolde lijnen in onze tuintje. Nog niet zonder eten maar we maken ijsjes en kazen, een heldere lucht op de vulkaan .. We komen er aan Horta !!

De nacht wordt donker zonder de maan en laat de sterren in al hun pracht schijnen. Begeleiding vanuit de lucht, dat is wat we nodig hebben. We hebben trouwens de kans om op de 21e aan te komen.

Alles goed !!

Do you enjoy reading our crew’s adventures? Imagine being there when you enjoy our products at home!

Vergelijkbaar nieuws

Sailing with a full belly
26 april 2024
Logboek
Tres Hombres

Sailing with a Full Belly (Captain Anne-Flore)

Giant cabbage leaves and Azorean banana skins were overtaking the ship while the sunset falls later and later. After some...
Closing the door to the Caribbean
22 maart 2024
Logboek
Tres Hombres

Closing the door on the Caribbean (Captain Anne-Flore)

As expected, we have been hit by a  front. We are closing the door on the Caribbean and opening the...
Against the wind
12 maart 2024
Logboek
Tres Hombres

Against the wind (Jordan Hanssen)

At worst this ship is a compelling object. With her sails up, galloping over the sea, she is a thing...
On the way to the Dominican Republic
1 maart 2024
Logboek
Tres Hombres

On the way to the Dominican Republic (Captain Anne-Flore)

In the evening a fair wind returned to bring us to the mysterious island of Los Aves. For many years,...

Aanmelden nieuwsbrief

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, informeren we je als eerste wanneer we nieuwe zeilroutes publiceren. De Fairtransport “Sailmail” staat bomvol spannende zeilavonturen, exotische producten en het laatste nieuws over de schepen en haar events. Deze mag je niet missen!