26 januari 2023
- Logboek
Tres Hombres

Witte paarden (Sylvester Langvad)

En de witte paarden schitteren als fonkelende diamanten op donkerblauw fluweel.

Dat was het uitzicht toen ik op de voormast klom. Nog maar een paar maanden geleden zou ik, door en door landrot, nauwelijks hebben begrepen wat zo’n zin betekende.
Toch was dat mijn eerste gedachte na bijna twee maanden op zee, zittend bovenop de royal yard, op een plek van eenzaamheid. Op een vol schip als de Tres is de hemel de enige plek waar je je echt alleen kunt voelen, met niets anders dan de wind in je oor en, toegegeven, af en toe een lach of een schreeuw vanaf het dek.

In minder dan een dag zullen we Martinique bereiken, misschien hebben we dat al gehad op het moment dat deze woorden het schip verlaten. Voor mij zal het de eerste keer zijn dat ik aan deze kant van de Atlantische Oceaan voet aan land zet. Ik ben opgewonden. Ik denk aan hoe het zal voelen, ongetwijfeld als zand, aarde of beton ergens anders. Waarschijnlijk warmer.

Iedereen op dit schip heeft zijn eigen gevoelens bij het vooruitzicht om het anker uit te gooien. Het voelt alsof sommigen van ons leven voor de eenvoud van de zee, terwijl anderen uitkijken naar een kans om opnieuw contact te maken met dierbaren. Het wordt hallo tegen nieuwe mensen, en mogelijk een afscheid van anderen. Ik zou graag een schildpad willen zien.

 

Sylvester

Do you enjoy reading our crew’s adventures? Imagine being there when you enjoy our products at home!

 

Vergelijkbare blogs

22 maart 2023
Logboek
Tres Hombres

Viering van de dag van de chefs (Suzanne Gwilt)

We zijn verzameld rond het roer. De hele crew heeft zitten wachten op deze dag sinds we Boca Chica verlieten:...
10 maart 2023
Logboek
Tres Hombres

Digitale afkicken op een traditioneel zeilend vrachtschip (Oliver Hunkler)

Aan het begin van de reis was een van de belangrijkste missies voor iedereen het stoppen met het gebruiken van...
7 maart 2023
Logboek
Tres Hombres

De Mona Passage (captain Anne-Flore Gannat)

Rustig en met geduld zijn we erin geslaagd de Mona Passage binnen te varen. Vier dagen om te wennen aan...
12 februari 2023
Logboek
Tres Hombres

Marie Galante (captain Anne-Flore Gannat)

Op Marie Galante hebben we de lege vaten uitgeladen met onze dinghy. Daarna bezochten we zelf de distilleerderij. Nu is...

Aanmelden nieuwsbrief

Als je je aanmeld voor de nieuwsbrief, informeren we je als eerste wanneer we nieuwe zeilroutes publiceren. De Fairtransport “Sailmail” staat bomvol spannende zeilavonturen, exotische producten en het laatste nieuws over de schepen en haar events. Deze mag je niet missen!