12 februari 2023
- Logboek
Tres Hombres

Marie Galante (captain Anne-Flore Gannat)

Op Marie Galante hebben we de lege vaten uitgeladen met onze dinghy.

Daarna bezochten we zelf de distilleerderij. Nu is het seizoen om het suikerriet te snijden, en alle producenten uit de omgeving komen aan met grote trailers. Elk exemplaar wordt gewogen en het suikergehalte wordt getest. Dan wordt het riet geplet en wordt er veel sap opgevangen. De vloeistof wordt gefermenteerd met gist en gaat door de koperen distillatiekolom.
We konden het hele proces zien.

Dinsdag stonden onze vaten bij de destilleerderij te wachten om gevuld te worden en woensdag kwamen ze vol op het strand aan. Klaar om in het water gerold te kunnen worden.

Het was een groot plezier voor de bemanning om all deze stappen te volgen. Alle handen waren aanwezig en sommige toeristen genoten ervan om het laden in het echt te zien, zoals vroeger werkte.
Een van de koppels nam onze kok Federico mee om boodschappen te doen.

Een paar dagen voor anker zijn genoeg om persoonlijke bezittingen en snorkeluitrusting op het dek en in de tuigage te verspreiden. Gisteren hebben we het anker ongeveer 100m gesleept, zodat het dek voor de nacht moest worden vrijgemaakt voor een eventuele zeilimprovisatie.
Buien brengen vlagen en regen. Verrassingen waar we aandachtig op letten. Het schip geeft signalen dat we verder moeten en dat wat we voor ons grootste plezier gingen doen.
Geen tijd voor schelpen en gras om op de romp te groeien.
De routine op zee zorgt zeker voor een organisatie die velen van ons waarderen. Observeren en rusten is rijk en vullend, surfen op de deining is duwen, de zeilen hijsen is briesen, en sturen is kiezen. Verschillende rollen, en verschillende missies die we proberen te definiëren. De lijst is lang, het leven is kort. Trouw aan het schip als alle onderdelen continue doen wat ze moeten doen.  Ondersteuning en transport in “finesse en allégresse”.

Nu gaan onze gedachten uit naar de Dominicaanse Republiek waar de Tres de laatste lading zal ontvangen om de buik van het schip volledig te vullen.
De Tradewind is onrustig en blaast ons team naar de nieuwe trainees in de volgende haven. Een plek waar ankerwachters niet meer bestaan…

 

Anne-Flore

Do you enjoy reading our crew’s adventures? Imagine being there when you enjoy our products at home!

 

Vergelijkbaar nieuws

Closing the door to the Caribbean
22 maart 2024
Logboek
Tres Hombres

Closing the door on the Caribbean (Captain Anne-Flore)

As expected, we have been hit by a  front. We are closing the door on the Caribbean and opening the...
Against the wind
12 maart 2024
Logboek
Tres Hombres

Against the wind (Jordan Hanssen)

At worst this ship is a compelling object. With her sails up, galloping over the sea, she is a thing...
On the way to the Dominican Republic
1 maart 2024
Logboek
Tres Hombres

On the way to the Dominican Republic (Captain Anne-Flore)

In the evening a fair wind returned to bring us to the mysterious island of Los Aves. For many years,...
Blurry Lines
15 februari 2024
Logboek
Tres Hombres

Blurry Lines (Kit Schulte)

Where or When Does One Thing End and Another Begin? I had imagined blurry lines, but figured quickly that all...

Aanmelden nieuwsbrief

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, informeren we je als eerste wanneer we nieuwe zeilroutes publiceren. De Fairtransport “Sailmail” staat bomvol spannende zeilavonturen, exotische producten en het laatste nieuws over de schepen en haar events. Deze mag je niet missen!