Tres Hombres blog: Op naar de laatste stop, Azoren.

We zijn al vier maanden op zee, de hele wereld rond en nu weer op weg naar huis. In het begin zeeziekte, na anderhalve dag was het gelukkig over en sindsdien hebben we met volle teugen kunnen genieten.
De zee, de groep, vele dingen te leren, verre oorden zien en de wereld rond zeilen zijn allemaal onderdelen van deze reis. Vooral het aankomen met het schip en de eilanden verkennen zijn onderdelen hiervan. Ook de reacties van de lokale bevolking waren altijd leuk om te zien. De verschillende mensen met hun uiteenlopende karakters zorgden altijd voor veel plezier en gezelligheid.

Het was niet altijd makkelijk om, ‘s nachts tijdens de wachten, de ogen open te houden. Zelfs als het weer en de zee zwaar waren genoot men nog steeds en het brood werd nog steeds gebakken.
Aangezien het al maart is en daarmee de groente tijd is aangebroken, beginnen de boeren en mensen met groene vingers al wat naar huis te verlangen. Hopelijk is de overvaart naar de Azoren niet te lang. Zodat er nog tijd over is om daar te genieten.
In Amsterdam zal ik er zeker bij zijn als het schip aankomt. Dan zullen er nog veel verhalen, foto’s en herinneringen worden uitgewisseld.
Tot dan geniet ik nog steeds elke dag met volle teugen van mijn dagen op zee, zoals ik de hele reis heb gedaan.

Trainee Marcel Vissers

Share this post:

News, updates and adventure

Follow our adventures on Instagram