Tres Hombres blog: Bijna in Amsterdam….

We liggen momenteel met prachtig nazomerweer voor anker bij Boulogne Sur Mer. De wind is te zwak om ons tegen de getijdestroming in voort te bewegen, als we zouden zeilen zouden we achteruit gaan. Vandaar dat het anker is uitgegooid en we wachten tot de stroming weer is gekeerd. Dan halen het anker weer op en zeilen, of drijven, weer verder naar het noorden.
Als grote verassing kwamen er twee mannen in een klein bootje naar ons toe en vroegen of we vis wilden hebben. Er werd direct YES geroepen, en zonder te vragen hoeveel het kostte werd ons bakje volgegooid met verse makreel. Maar ze hoefden er helemaal niets voor te hebben, het was een gift. Vijfentwintig verse makrelen, voor niets van twee vissermannen uit Boulogne Sur Mer, hoe bijzonder om mee te maken.
Het is ondertussen de vierde dag sinds ons vertrek vanuit Le Havre naar Amsterdam. Wie ons traject sindsdien heeft gevolgd weet hoe we, door de continue wind tegen, al heen en weer laverend slechts moeizaam voortgang hebben geboekt. Nu, met behulp van de stroming en iets gunstigere wind, komen we eindelijk in de buurt van de monding van het kanaal. Nog zo’n 18 mijl en dan zijn we door het kanaal heen.
En daarmee naderen we het einde van deze transatlantische zomer-rondreis 2016 met de Tres Hombres.
Hoewel het ondertussen al lang geen zomer meer is, het is eind oktober en we zijn nog steeds niet thuis. Dat we nu nog steeds aan het zeilen zouden zijn had niemand verwacht. Dat is ook een van de dingen die je hier leert: al zeilend moet je niet te veel verwachten en plannen, het loopt namelijk toch altijd anders. De beste instelling is dan ook: ‘we zien wel’.
Gezien de laatste weersvoorspellingen verwachten we dat we komende donderdag of vrijdag aankomen in Amsterdam. Maar ja, je weet maar nooit…. We zien wel!

Trainee Eelco Aartsen

Share this post:

News, updates and adventure

Follow our adventures on Instagram