12 februari 2023
- Journal de bord
Tres Hombres

Marie Galante (captain Anne-Flore Gannat)

Op Marie Galante hebben we de lege vaten uitgeladen met onze dinghy.

Daarna bezochten we zelf de distilleerderij. Nu is het seizoen om het suikerriet te snijden, en alle producenten uit de omgeving komen aan met grote trailers. Elk exemplaar wordt gewogen en het suikergehalte wordt getest. Dan wordt het riet geplet en wordt er veel sap opgevangen. De vloeistof wordt gefermenteerd met gist en gaat door de koperen distillatiekolom.
We konden het hele proces zien.

Dinsdag stonden onze vaten bij de destilleerderij te wachten om gevuld te worden en woensdag kwamen ze vol op het strand aan. Klaar om in het water gerold te kunnen worden.

Het was een groot plezier voor de bemanning om all deze stappen te volgen. Alle handen waren aanwezig en sommige toeristen genoten ervan om het laden in het echt te zien, zoals vroeger werkte.
Een van de koppels nam onze kok Federico mee om boodschappen te doen.

Een paar dagen voor anker zijn genoeg om persoonlijke bezittingen en snorkeluitrusting op het dek en in de tuigage te verspreiden. Gisteren hebben we het anker ongeveer 100m gesleept, zodat het dek voor de nacht moest worden vrijgemaakt voor een eventuele zeilimprovisatie.
Buien brengen vlagen en regen. Verrassingen waar we aandachtig op letten. Het schip geeft signalen dat we verder moeten en dat wat we voor ons grootste plezier gingen doen.
Geen tijd voor schelpen en gras om op de romp te groeien.
De routine op zee zorgt zeker voor een organisatie die velen van ons waarderen. Observeren en rusten is rijk en vullend, surfen op de deining is duwen, de zeilen hijsen is briesen, en sturen is kiezen. Verschillende rollen, en verschillende missies die we proberen te definiëren. De lijst is lang, het leven is kort. Trouw aan het schip als alle onderdelen continue doen wat ze moeten doen.  Ondersteuning en transport in “finesse en allégresse”.

Nu gaan onze gedachten uit naar de Dominicaanse Republiek waar de Tres de laatste lading zal ontvangen om de buik van het schip volledig te vullen.
De Tradewind is onrustig en blaast ons team naar de nieuwe trainees in de volgende haven. Een plek waar ankerwachters niet meer bestaan…

 

Anne-Flore

Vous aimez lire les aventures de notre équipage ? Imaginez être là lorsque vous appréciez nos produits chez vous !

 

Vergelijkbare blogs

10 mars 2023
Livre de bord
Tres Hombres

Désintoxication numérique sur un cargo à voile traditionnel (Oliver Hunkler) - Fairtransport

Au début du voyage, l'une des principales missions de chacun était de cesser d'utiliser...
7 maart 2023
Livre de bord
Tres Hombres

Le passage de Mona (capitaine Anne-Flore Gannat)

Tranquillement et avec patience, nous avons réussi à naviguer dans le passage de Mona. Quatre jours pour s'habituer...
8 februari 2023
Livre de bord
Tres Hombres

La danse des dauphins (Susanne Gwilt)

Connaissez-vous les calendriers avec de grandes photos pour chaque mois ? Elles contiennent des photos colorées de paysages spectaculaires, d'animaux mignons ou...
26 januari 2023
Livre de bord
Tres Hombres

Chevaux blancs (Sylvester Langvad)

Et les chevaux blancs brillaient comme des diamants étincelants sur du velours bleu foncé. C'est la vue que j'avais lorsque je me suis assis sur le mât avant.

S'inscrire à la newsletter

En vous inscrivant à notre newsletter, vous serez parmi les premiers informés de la sortie de nos nouveaux programmes de navigation! Notre “Sailmail” Fairtransport regorge d’histoires d'aventures, de vie à et avec la mer, de produits de pays lointains et exotiques et de tout ce qui se passe dans le monde de Fairtransport. Ne le manquez pas!