Bijzonder vertrek Tres Hombres 6de Atlantische rondreis.

Muzikanten uit Californië staan voornamelijk Braziliaanse muziek te spelen. Kinderen van de Helderse Thorbeckeschool dragen een lange slinger vlaggetjes en zingen onder begeleiding van de musici (Barnwell Shift en Miekmiek van Rooijen) een speciaal ingestudeerd lied. Ook staat er een veelkleurige oude bus met afbeeldingen van kinderen uit de hele wereld die in hun handen zelfgemaakte schilderijen houden, de basis van het Paint a Future-project van kunstenares Hetty van der Linden. Het is een decor dat nauwelijks doet denken aan het naderende vertrek van een vrachtschip; maar het gaat hier dan ook om het zeilvrachtschip Tres Hombres. Terwijl de schoolkinderen in een rij ´n landvast (tros) aan boord brengen, gaan de laatste voorbereidingen voor de afvaart gewoon door. Zo ook het afscheid nemen van familie, vrienden, kennissen en de medewerkers van Fairtransport door de 16 opvarenden, die uit 8 verschillende landen afkomstig zijn.
Als sleepboot de Jutter langszij ligt, wordt een door dezelfde schoolkinderen eerder beschilderd zeil gehesen, dat de bonte blikvanger gaat worden in elke haven om aandacht te vestigen op het Sail a Future-project. Hierover kan meer gelezen worden op de website van Fairtransport en www.paintafuture.com.

Twee bruggen en een sluis verder is de Tres Hombres begonnen aan de zesde grote reis, die door de opvarenden in regelmatig op het weblog verschijnende belevenissen zal worden beschreven.
Voor mij betekent het dat ik moet omschakelen van de gezapige pensionado-modus naar die van het actieve zeeleven. Mijn lijf moet wennen aan de beweging van het schip op de woelige Noordzee en het ritme van de ploegendiensten. Dit alles gaat met het uur beter, geholpen door goede zeilomstandigheden, een prachtige afgelopen nacht en een stralende zondag. De sfeer aan boord is prima, de kokkin weer op haar best en allerlei moois op zee en in havens in het vooruitzicht. Laat maar komen….

Matroos Cleem

Share this post:

Restez informé sur les dernières aventures, blogs et événements.

Suivez nos aventures sur Instagram!