12 februari 2023
- Cuaderno de bitácora
Tres Hombres

Marie Galante (captain Anne-Flore Gannat)

Op Marie Galante hebben we de lege vaten uitgeladen met onze dinghy.

Daarna bezochten we zelf de distilleerderij. Nu is het seizoen om het suikerriet te snijden, en alle producenten uit de omgeving komen aan met grote trailers. Elk exemplaar wordt gewogen en het suikergehalte wordt getest. Dan wordt het riet geplet en wordt er veel sap opgevangen. De vloeistof wordt gefermenteerd met gist en gaat door de koperen distillatiekolom.
We konden het hele proces zien.

Dinsdag stonden onze vaten bij de destilleerderij te wachten om gevuld te worden en woensdag kwamen ze vol op het strand aan. Klaar om in het water gerold te kunnen worden.

Het was een groot plezier voor de bemanning om all deze stappen te volgen. Alle handen waren aanwezig en sommige toeristen genoten ervan om het laden in het echt te zien, zoals vroeger werkte.
Een van de koppels nam onze kok Federico mee om boodschappen te doen.

Een paar dagen voor anker zijn genoeg om persoonlijke bezittingen en snorkeluitrusting op het dek en in de tuigage te verspreiden. Gisteren hebben we het anker ongeveer 100m gesleept, zodat het dek voor de nacht moest worden vrijgemaakt voor een eventuele zeilimprovisatie.
Buien brengen vlagen en regen. Verrassingen waar we aandachtig op letten. Het schip geeft signalen dat we verder moeten en dat wat we voor ons grootste plezier gingen doen.
Geen tijd voor schelpen en gras om op de romp te groeien.
De routine op zee zorgt zeker voor een organisatie die velen van ons waarderen. Observeren en rusten is rijk en vullend, surfen op de deining is duwen, de zeilen hijsen is briesen, en sturen is kiezen. Verschillende rollen, en verschillende missies die we proberen te definiëren. De lijst is lang, het leven is kort. Trouw aan het schip als alle onderdelen continue doen wat ze moeten doen.  Ondersteuning en transport in “finesse en allégresse”.

Nu gaan onze gedachten uit naar de Dominicaanse Republiek waar de Tres de laatste lading zal ontvangen om de buik van het schip volledig te vullen.
De Tradewind is onrustig en blaast ons team naar de nieuwe trainees in de volgende haven. Een plek waar ankerwachters niet meer bestaan…

 

Anne-Flore

¿Le gusta leer las aventuras de nuestra tripulación? Imagínese estar allí cuando disfrute de nuestros productos en casa.

 

Blogs similares

10 de marzo de 2023
Bitácora
Tres Hombres

Digitale afkicken op een traditioneel zeilend vrachtschip (Oliver Hunkler)

Al principio del viaje, una de las principales misiones de todos era dejar de usar...
7 maart 2023
Bitácora
Tres Hombres

El pasaje de la Mona (capitana Anne-Flore Gannat)

Tranquilamente y con paciencia, conseguimos navegar hacia el Paso de la Mona. Cuatro días para acostumbrarse...
8 februari 2023
Bitácora
Tres Hombres

La danza de los delfines (Susanne Gwilt)

Ken je de kalenders met grote foto’s voor elke maand? Deze bevatten kleurrijke foto’s van spectaculaire landschappen, schattige dieren of...
26 januari 2023
Bitácora
Tres Hombres

Caballos blancos (Sylvester Langvad)

Y los caballos blancos brillaban como diamantes centelleantes sobre terciopelo azul oscuro. Esa era la vista cuando me senté en el trinquete

Suscríbete a nuestro boletín

¡Si te suscribes a nuestro boletín serás uno de los primeros en saber cuándo se lanzan nuestros nuevos programas de navegación! Nuestro Fairtransport "Sailmail" está repleto de historias sobre aventuras, sobre la vida en y con el mar, sobre productos de tierras lejanas y exóticas y todo lo demás que sucede en el mundo de Fairtransport. ¡No te lo pierdas!