Beleef Texel aan boord van de Tres Hombres

Sinds lange tijd meert  het zeilende vrachtschip Tres Hombres weer aan in Oudeschild. Vanuit Eyemouth Schotland zeilen we rechtstreeks door naar Texel om vaten gin van stokerij Texel te laden. De vaten zullen met paard en wagen naar de haven gebracht worden om vervolgens door sterke zeemannen het ruim in getild te worden.
De vaten gaan mee met de Tres Hombres over de oceaan en terug voor een unieke uitgebalanceerde smaak. Terug naar de toekomst met Fairtransport!

Bezichtig het schip en ontmoet de kapitein en crew
Op 17, 18 en 19 juni rollen wij overdag onze loopplank uit en is iedereen welkom om de Tres Hombres te komen bezichtigen. De kapitein en bemanning zijn aanwezig om te vertellen over avontuurlijke zeemijlen, waarbij ze rum en specerijen verschepen van de Caribbean naar Nederland. Slechts onder zeil want het schip heeft geen motor. In haar kielzog geen schadelijke uitstoot, alleen de wind.

Tres Hombres rum tasting en een lezing door kapitein Arjen van der Veen
Op 17, 18 en 19 juni van 19.00 – 21.00 uur kunt u kennis maken met onze exclusieve Tres Hombres rum. Het unieke karakter van de rum ontstaat door jarenlange rijping in eikenhouten vaten, om vervolgens tijdens de lange zeereis onder invloed van de zilte lucht en de constante deining van de zee nog een extra smaakdimensie mee te krijgen. De rum wordt pas bij aankomst in Nederland met de hand gebotteld.
Tijdens deze avonden wordt u ontvangen door kapitein Arjen van der Veen. Arjen zal tijdens een korte lezing vertellen over de unieke reizen die de bemanning en rum van de ‘Tres Hombres’ ieder jaar weer maken.
Voor de Tres Hombres rum tasting vragen wij een vergoeding van €19,95 voor de onderhoud van ons schip.
Graag van tevoren aanmelden via booking@fairtransport.nl

Dagtocht van Texel naar Den Helder
Op 20 juni om 8.00 uur hijsen wij met vereende krachten de zeilen en laten we Oudeschild weer achter ons. U kunt tijdens deze dag aan boord stappen, het roer in handen nemen, de zeilen laten vieren of gewoon van het uitzicht genieten. U zeilt door een heus Unesco werelderfgoed, de Waddenzee. Om 16.00 uur meren we weer aan in Den Helder op loopafstand van de Teso boot.
Voor deze zeiltocht vragen wij een vergoeding van €50,- voor de onderhoud van ons schip. De dagtocht is inclusief een overheerlijke lunch. Graag van tevoren reserveren via booking@fairtransport.nl

Share this post:

Neueste Nachrichten, Blogs und Events

Folgen Sie unseren Abenteuern auf Instagram!